Oplev det homoseksuelle Berlin

Berlin er den uofficielle europæiske hovedstad for homoseksuelle miljøer. Her er en mangfoldighed og frisind, der gør det til et attraktivt sted at slå sig ned for homoseksuelle, hvad enten du er bi-, trans-, lesbisk eller bøsse. Vi har lavet en lille guide til de bedste oplevelser og steder, du skal besøge, hvis du vil opleve det homoseksuelle miljø.

Tag til Gay Parade i Berlins gader

Skal du til Berlin i sommeren, bør du time det med en af de største begivenheder i det homoseksuelle miljø i Tyskland, og en af de største Parades i Europa. I Danmark er festivallen ikke kun noget for homoseksuelle, men er derimod en folkefest på lige fod med karneval og distorsion – dette er i høj grad det samme for Berlin, hvor den årlige Gayparade altid er et tilløbsstykke. Vær dog opmærksom på, at priserne på hoteller altid stiger i den periode, så du skal være ude i god tid for at sikre dig overnatning.

En af højdepunkterne ved Gay Paraden er udklædningen – jo vildere jo bedre, så vil du falde ind i mængden kan du med fordel shoppe lidt udstyr hjemmefra her.

Du kan læse mere om arrangementet her

Bøssemiljøet i et historisk perspektiv

Vil du vide mere om bøssernes forhold i et historisk perspektiv i Berlin, kan du besøge museet, Schwulemuseet, som ligger i Kreutzberg.

Tilbage i 1897 startede Dr. Magnus Hirschfeld og Adolf Brand verdens første befrielsesfront for bøsser, som skulle få parlamentet til at ophæve paragraf 175, en lov, der netop forbød homoseksualitet. Senere oprettede Hirschfeld institut for seksuel videnskab, der skulle gøre folk bevidste omkring deres seksuelle liv og give dem mulighed for at leve, som de ønskede. Instituttet blev plyndret og lukket i 1933 sammen med alle andre homoseksuelle mødesteder i Berlin, da Hitler kom til magten. Nazisterne begyndte at håndehæve paragraf 175 og sendte mere end 10.000 homofile til koncentrationslejre, hvor flere blev kastreret eller steriliseret.

I dag findes der et mindesmærke over nazisternes forbrydelser mod homoseksuelle, som er rejst i Tiergarten.

De bedste kvarterer for homoseksuelle miljøer

Er man på udkig efter nogle gode miljøer i Berlin, kan det anbefales at slå vejen forbi Schöneberg, som er det største og mest populære områder for bøsser og lesbiske. Her finder du caféer, barer og restauranter, der er dekoreret med regnbuens flag og er dateret tilbage til 1970’erne. Eldorado er den ældste bøssebar, som blev grundlagt helt tilbage i 1920’erne, og den dag i dag stadigvæk er et populært tilholdssted.

Også i Prenzlauer Berg og Kreutzberg finder du etablerede barer og caféer, mens Friedrichshain og Mitte så småt er begyndt at følge med.

Du kan finde meget mere information omkring nattelivet og gode steder i Berlin hos det gratis Bøsse- og lesbiske magasin Siegesäule.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *