Disse tyske retter skal du smage i Berlin!

Tysk mad, berlin spot

Currywurst

Når man tænker på tysk madlavning, så må currywurst helt klart være i toppen af listen. Det er en ret som er eksklusiv til Tyskland, og i Berlin er den at finde på stort set alle gadehjørner. Currywurst er ikke en særligt kompleks ret. Det består af en pølse som bliver let friteret og serveres sammen med pommes frites. Det som gør retten special er dens kombination med karryketchup og sidenhen drysset med karrypulver.

Selvom man anvender karry til retten, så er den ikke særligt stærk at spise. Man skal ikke være bange for at man ikke kan spise op, eller vil blive efterladt i smerte som man ellers associerer med stærk mad. For selvom vi ikke rigtigt ved hvad der præcis kombineres i karrypulveret, så er styrken i retten ikke særligt overvældende, og hvad man sidder med efter at have bestilt en currywurst, er en lækker, varm og tysk traditionel ret.

Desuden sælges currywurst til en rigtigt fin pris i Berlin. De fleste steder skal man ikke af med mere end 4 euro, for at få en pølse med pommes. Det må man sige er en yderst billig frokost, for noget der smager så godt! Vi vil dog påpege at denne ret ikke nødvendigvis mætter særligt meget, da man ofte får 1 pølse pr ret. Skulle man have lyst til at retten blev et større måltid, vil man højst sandsynligvis skulle betale for en ekstra currywurst.

Schweinshaxe

Schweinshaxe er ikke nødvendigvis en ret som mange danskere kender til. I Danmark kender vi bedst til flæskesteg, som er svin vi tilbereder i ovnen. Schweinshaxe stammer også fra svin og er en traditionel ret fra fattige bønder i Tyskland.

Det er tydeligt eftersom at det er lavet ud fra svinets kno/knæ. Det er ikke en særligt dyr udskæring af grisen, og i gamle dage ville de finere udskæringer ikke være tilgængelig for bønder. Derfor er det også en ret som skal koges i lang tid, for at få den dejlige smag frem i udskæringen og kræver en speciel form for ekspertise.

Vi kan varmt anbefale at du prøver schweinshaxe, hvis du besøger Berlin. Efter dit besøg til Berlin, så kan du via danskemaaltidskasser.dk få god mad i dansk kvalitet, leveret direkte til døren.

Weinerschnitzel

Ganske vist er weinerschnitzel ikke direkte tysk, da den har sin oprindelse fra Østrig. Som beboerne i omkringliggende lande migrerede til Tyskland og arbejdskraft rykkede sig på tværs af landegrænser, så kom denne ret med fra Østrig.

Den er siden da blevet en stor del af tysk madkultur og mange forskellige restauranter i hovedstaden, Berlin, og den kan også købes til en billig sum. Gode portioner af Weinerschnitzel kan koste op til 10 euro, dertil vil der oftest medfølge pommes frittes ligesom tilfældet med currywursten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *