Forsinket fly til Berlin? Sådan får du kompensation

Intet kan ødelægge en ellers god tur til den tyske hovedstad som et forsinket eller aflyst fly.

Men hvis det sker, så har du – takket være reglern i EUC261 – mulighed for alligevel at vende situationen til noget positivt.

Du har nemlig ret til kompensation fra flyselskabet, hvis du bliver forsinket i mere end 2 timer på din flyvning fra København.

Din flyforsinkelse må dog ikke skyldes omstændigheder, flyselskabet ikke kan pålægges skyld for – som eksempelvis naturkatastrofer eller urimeligt dårligt vejr. Læs det samlede sæt regler på Flyforsinkelse-Guide.dk.

Hvis der blevet forsinket, kan du gøre sådan her:

  • Find dine flybilletter frem på mail
  • Send dem til en af de mange virksomheder, der arbejder med at indkræve din kompensation for dig – eksempelvis Flyhjaelp.dk
  • Og vent til de har kæmpet kampen for dig

Det er ikke værd selv at tage sagen op mod flyselskabet, for særligt de billigere selskaber som RyanAir spekulerer i at få dig til at droppe sagen igen ved ikke at svare eller trække sagen i langddrag. Ofte bliver der først betalt når du har indleveret en stævning.

Virksomheder som Airhelp, Flyforsinkelse og Flyhjaelp tager hele sagen for dig og kræver dine penge ind mod at du afleverer cirka 30 % af dem efterfølgende.

Det er en rimelig betaling for det besvær, du sparer – og 70 % af 2.000 kroner er mere end 100 % af 0 kr.

God tur til det tyske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *