Få styr på dit testamente før du rejser

Der er ingen tvivl om, at der er utrolig mange mennesker, som elsker at rejse. Internettet er en stor overflod af rejsebilleder fra nær og fjern, og det er da derfor heller ikke nogen overraskelse, at folk bliver inspireret, og får lyst til at tage ud på deres egen rejse, når de ser disse billeder. Desværre er der altid en stor risiko for at komme til skade, når man vælger at tage ud og rejse – især hvis man vælger de mere udfordrende rejser, hvor man skal trekke eller bestige bjerge. I værste tilfælde kan det endda ende med dødsfald. Det er derfor en rigtig god ide at have styr på sit testamente inden, at man tager ud på sit næste store eventyr. Læs med her og få styr på arvereglerne og testamenteskrivningen.

Få din sidste vilje igennem

Der er mange gode grunde til at efterlade sig et testamente, hvis man en dag skulle kom ud for en ulykke med dødsfald som resultat. For det første bestemmer du helt selv, hvem der skal arve din formue efter dig, og hvordan den skal fordeles. Det kan være, at du har en god ven, der igennem årene altid har hjulpet, som du ønsker, at der skal arve efter dig. De kan også være, at du ønsker, at hele din formue skal gå til en velgørenhedsorganisation eller et andet godt formål.

Med et testamente er du altså næsten sikker på, at du ikke kaster dine nærmeste ud i en arvestrid, da du har klargjort, hvem der skal arve hvad, og du er desuden sikker på, at din formue ender i de rigtige hænder.

Der er dog en række men’er, som du skal tage højde for, når du skriver testamente. Én af disse er, at din ægtefælle og dine børn altid vil have retten til 2/8 dele af din arv tilsammen, uanset hvad der står i dit testamente. Det kan være svært at holde styr på alle disse forskellige regler, men heldigvis kommer du til at sidde men en kompetent advokat med speciale inden for arveret, og du er derfor sikker på, at dit testamente bliver udarbejdet helt korrekt.

Arvereglerne tager over ved manglende testamente

Hvis du vælger ikke at skrive et testamente, eller bare ikke får oprettet et, vil din arv blive fordelt ud fra arvelovens regler. Disse kommer ikke altid dine nærmeste eller dine ønsker til gode, og det er derfor altid den bedste idé at oprette et testamente.

En række af dine nærmeste vil have arveret, men hvem der har denne arveret, afhænger af hvilken arveklasse, de tilhører. Den første arveklasse, er dem med førsteret, og denne består af din ægtefælle og dine børn. Anden arveklasse består af dine forældre, men disse kan først arve, hvis der ikke er nogen tilhørende den første. Tredje arveklasse består af dine bedsteforældre og forældres søskende, og disse kan kun arve, hvis der hverken er nogen tilhørende i første og anden klasse.

Arveret og arveregler kan være en hård omgang, og er måske ikke lige det første, som man har lyst til at tænke på, når man skal ud og rejse, men det er en nødvendighed, hvis du vil sikre din arv og dine nærmeste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *