Du bist ein Berliner

”Ich bin ein berliner” – det er de berømte ord fra den Amerikanske præsident John F. Kennedy, under en tale midt i Berlin, alt i mens den kolde krig rasede. Vendingen symboliserede kampen for friheden – for dengang var muren oppe og frihed var ikke garanteret. Nu er det fuldstændig anderledes. Berlin er en vibrerende by, der rummer af frihed og er et fantastisk sted at være.

Og det er ikke kun i ferieøjemed – mange flytter og bosætter sig i Berlin. Hvis du er en af dem, som snart skal ned til Berlin, for at være der i en længere periode, så læs med og få inspiration til hvordan du omfavner byen.

Vibrerende natteliv

Hvis du er typen, der elsker at feste og gå ud, så vil du elske Berlin. For Berlin har mange fede natklubber – over det hele. Der er de lidt eksklusive klubber, der befinder sig omkring ”mitte”, heriblandt Alexanderplatz. Her finder du mange gode, inklusive klubber. Det er ikke altid det ser ud af meget, når du leder efter klubberne. Mange er nemlig placeret i et bygningskompleks, hvor det kan være svært at få øje på, at der rent faktisk er en klub her. Men når du først går ind ad døren, får du en anden fornemmelse. Her møder du lækkert design – og fabelagtige udsigter, for nogen af klubberne er placeret i 20 etagers højde.

Hvis du har mod på, så skal du også udforske de mange undergrundsklubber der er. Klubber som ikke er poleret, har pæne møbler – men en fantastisk stemning og god musik. Du finder dem overalt i Berlin – blandt andet i Warschauer området.

Du får hurtigt en fantastisk fest i Berlin.

De dejlige bydele

En af de bedste ting ved Berlin er de mange indtryk, du får af at gå rundt inde i byen. Det er ikke ét indtryk du får, det er mange. Når du går rundt inde i ”mitte” er der mange banker, erhvervshuse, hvor der ikke sker særlig meget efter klokken 22. Hvis du derimod befinder dig i ”Kreuzberg” området, får du et helt andet indtryk. Slidte bygninger og en helt andet atmosfære. Du har også mulighed for at opleve noget historisk, for det er her det legendariske spillested ”SO 36” befinder sig. Tag en tur nedad mindernes allé hvor navne som David Bowie og Iggy Pop har spillet og udfoldet deres musiske karriere.

Solidt transportsystem

Som dansker kan vi hurtigt finde noget, at brokke os over. Navnlig når det kommer til transporten i Danmark. Helt anderledes er det i Berlin, hvor det offentlige transportsystem med toge, busser og letbane fungerer upåklageligt. Så uanset hvor du bosætter dig – er det altid nemt at komme frem og tilbage.  Det eneste du skal sørge for er, at få fat i nogle flyttemænd lige her – lad dem klare flytningen, så du kan koncentrere dig om livet i Berlin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *