Oplevelser i Berlin

Berlin er en af de mest spændende europæiske metropoler, hvor byens historiens vingesus puster dig i nakken overalt, hvor du befinder dig i byen. Derudover har den både et trendy og moderne byliv, som enhver anden storby. Her kommer nogle gode tips til, hvad der er værd at opleve, når destinationen hedder Tysklands hovedstad.  

 

Checkpoint Charlie

Tyskland blev kort efter anden verdenskrig delt i to, hvor den ene del blev kaldet Vesttyskland og den anden Østtyskland. Vesttyskland var som udgangspunkt det bedste sted at befinde sig, da de var et par skridt foran Østtyskland, hvad angår økonomi. Checkpoint Charlie er  et symbolsk sted og var en af grænseovergangene når man skulle fra Øst til Vestberlin,  og er en ”must see”  seværdighed, hvis du skal til Berlin.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor blev opført i 1700-tallet og var til at begynde med en toldmur. Den har været et kentegn for hele Tyskland var med sin opførelse et symbol for fred.  Brandenburger Tor er ligeledes blevet symbolet på splittelsen mellem øst og vest.  Et besøg i Berlin vil ikke være det samme uden  at have været forbi Brandenburger Tor.

Berliner dom

Alle storbyer har en domkirke, som på smukkeste vis pryder bybilledet med flotte udsmykninger og arkitektur.  Berliner Dom er ingen undtagelse og er hele Berlins domkirke. Det er en forholdsvis ung domkirke, da den først stod færdig i 1905.  Da Berlin blev sønderbombet under anden verdenskrig led kirke store beskadigelser og er aldrig rigtigt blevet bragt tilbage til sin oprindelige form.  Forruden en forrygende udsigt udover byen i kirkens tårn, ligger den kongelige tyske familie begravet i kirken.

Currywurst museum

 

Forestil dig vi i Danmark havde et museum, hvor det eneste du kunne se var adskillige udstillinger af smørebrød med enten leverpostej eller æg med rejer.  I Tyskland er de glade for pølser og i særdeleshed Currywurst, som er en kendt ret bestående af pølser med karry og pommes frites.  Der bliver faktisk spist 800 milioner currywurst i Tyskland om året.  De har valgt at fejre den efterhånden verdenskendte ret med opførelsen af et Currywurst museum i Berlin.  På dette enestående museum får historien omkring hvordan  Currywursten blev til, og ligesådan hvordan de har smækket den lækre krydresauce sammen, der bliver hældt over wursten og gør den til en currywurst. Ydermere er det muligt at få informationer om diverse pølseaktiviteter, såsom hvordan pølsen bliver lavet, samt hvilke krydderier der gør pølsen helt unik.

 

Designer outlet

Berlin er blevet et mekka for designere og i den forbindelse er der blevet oprettet en ”designlandsby”, der indeholder mere end 60 designer mærker, hvor du kan få fat i de ypperste mærker, som Nike, Calvin Klein, Diesel osv. til spotpris. Det er midlertidig ikke kun tøj, men også diverse genstande til boligen, man kan købe i designer landsbyen. Designbyen ligger dog ikke inde midt i Berlin, men ca. 25 km. derfra, hvor du bevæger dig rundt i en gågade der kun har outletbutikker.  Den nemmeste måde at komme dertil fra Berlin er med tog, hvilket kun tager ca. en halv time.

Det er midlertidig ikke nødvendigt at tage til Berlin for at fingrene i lækkert design til boligen, hvorfor du også kan finde alt fra service til damask dug og andet dansk kvalitetsdesign her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *