Hunden med til Berlin – det skal du huske

Har du planer om at tage til Berlin og vil du gerne have hunden med? Det kan være rart at have hunden med på ferien, men det er vigtigt at forberede dig godt, for at hunden også får en god tur. I denne artikel får du vores tips til, hvad du skal huske, hvis du har planer om at tage din bedste ven med til Berlin.

Hundepas og vaccinationer

Når du skal ud og rejse med din hund, skal du have en hundepas og hunden skal være vaccineret inden for gældende regler.

Det er vigtigt at få styr på i god tid, da det godt kan tage tid at få hundepasset lavet og vaccinationerne skal gives et bestemt stykke tid inden rejsen.

Både hundepas og vaccinationer laves hos dyrlægen der også ved hvilke vaccinationer der skal laves til hvilke lande.

 

Planlæg transporten

Til selve rejsen er det vigtigt at tænke over, hvordan I kommer bedst frem. I kan enten flyve, køre eller tage tog til Berlin.

Hvis I vælger at køre, er det vigtigt at hunden har det fint med at køre bil samt at holde mange pauser undervejs. Det vil være lang tid fod hunden at køre bil, så hunden skal være vant til at være i bilen.

Vil I helst flyve skal I undersøge reglerne hos forskellige flyselskaber. Det er sjældent en god oplevelse for hunde at flyve og I skal derfor overveje nøje om det er den bedste løsning.

 

Tænk over valg af aktiviteter

At have en hund med, sætter nogle begrænsninger i forhold til valg af aktiviteter, hvilket er vigtigt at have med i jeres overvejelser.

Det kan fx være svært at tage på museum, medmindre I har et sted hunden kan være imens. Det er ikke en optimal løsning at lade hunden være i bilen medmindre det er en kort museumstur. Vælger i den løsning er det vigtigt at lade vinduer stå åbne og give hunden en skål vand i bilen.

Berlin er heldigvis en hundevenlig destination, så der er fx mange steder hvor I kan sidde ude og spise med hunden.

Og så er der udendørs seværdigheder som I kan besøge og samtidig have hunden med. Det er fx Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor, som sagtens kan besøges med jeres firbenede ven.

 

Pak de rigtige ting

Som det sidste inden du tager hunden med til Berlin skal der pakkes et par ekstra ting.

Det er bedst at have hundens eget mad med, så den får det mad den er vant til.

Hvis I har mulighed for det er det også bedst at have hundens egen pude eller kurv med, da det vil skabe lidt ekstra tryghed for hunden.

Og så skal der selvfølgelig også pakkes godbidder og et par tyggeben, så I kan forkæle hunden undervejs.

Du kan læse mere om at have hunden med på ferie her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *