En weekendtur til Berlin

Man behøver ikke at tage over på den anden side af jorden, som tendensen ellers lyder på, hvis man vil have en fed ferie. Man behøver ikke at tage fri fra arbejde eller planlægge særlig længe. Du kan tage til Berlin fredag eftermiddag med kæresten eller kammeraterne og tage hjem søndag aften og have haft en fantastisk tur. Det er en af de mange geniale ting ved Berlin. Læs videre og bliv inspireret til din weekendtur.

Planlægningen – eller mangel på samme

Det kan selvfølgelig være I har travlt, og derfor bliver nødt til at planlægge længe ud i fremtiden, men hvis det kan lade sig gøre er en af de fede elementer, at det nærmest kan være noget i besluttet jer for dagen inden.

En billet til Berlin koster ikke meget mere end en lang togtur i Danmark, så det er formentlig ikke prisen, der skal holde jer fra at tage af sted. Derudover går planlægningen egentlig bare ud på at huske sit pas, smide et par boxershorts og et på solbriller ned i tasken – og så er det ellers bare derudaf! Hvis du er så impulsiv, at du ikke lige har fået vasket til turen, kan klikke her og købe de vigtigste fornødenheder.

Kreuzberg og Prenzlauer Berg rocks!

Glemt alt om Mitte, i Berlin er det Kreuzberg og Prenzlauer Berg, du skal holde til. Hvad der før bare var en parentes i Berlins gadeliv, er nu en af de mest hippe kvarterer. Området er kreativt, åbent og fuld af liv. Der er natklubber, gademad og kunstgallerier. Det er STEDET for Berlins unge og trendy – det er også stedet for dig.

Prenzlauer Berg oplevede også en omvæltning efter murens fald. Bydelen hører til øst, hvor en masse dengang flyttede fra. Det betød, at en masse lejligheder lige pludselig stod tomme. Som så mange gange før blev disse indtaget af unge studerende, kunstnere og andre kreative og lidt alternative mennesker. Det førte til, at Prenzlauer Berg blev kaldt de alternatives sted.

East Side Gallery (Kreuzberg)

Det samme sted hvor Berlinmuren engang skilte øst fra vest ligger det længste tilbageværende segment af muren. Dette segment er i dag transformeret til et stort åbent galleri. Storslåede vægmalerier strækker sig over en kilometer og er malet af mere end 100 nationale og internationale kunstnere.

Muren står som et visuelt symbol på den euforiske glæde ved murene fald og en påmindelse om byens komplekse og problematiske historie.

Mauerpark (Prenzlauer Berg)

Mauerpark er fantastisk. Om søndagen på en solrig dag er den genial. Her kan du tage til det verdenskendte Flohmarkt, der er lidt af et klassisk loppemarked på steroider. Der kan du simpelthen finde alt – cykler, modetøj og gamle russiske uniformer. Man kan virkelig mærke historiens vingesus, når man befinder sig på markedet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *